Baljuwstraat 139, Den Helder0223 – 660 099

02jul, 23 2 juli 2023
  • By warner

Net als Tank & Was Service Den Helder is zusterbedrijf Groetauto een bedrijf van en voor Den Helder en om die reden heeft het familiebedrijf besloten wat terug te doen voor de gemeenschap: er is bij de vestiging aan de Kievitstraat een compleet laadplein gerealiseerd! Het laadplein bestaat uit twaalf laadplekken en twee snelladers. ,,Hiermee is een belangrijke stap gezet om het gebrek aan laadpunten in Den Helder en omgeving aan te pakken”, vertelt gezicht van de zaak Arjan Groet.
Je mag het met recht uniek noemen voor de Kop van Noord-Holland waar nog maar heel weinig plekken zijn waar een bezitter van een elektrische auto zijn voertuig kan opladen. ,,Je ziet dat grote bedrijven hierin het voortouw nemen, maar zij kennen de plaatselijke behoeftes veel minder goed dan een lokale ondernemer”, vertelt Groet. ,, Hier profiteert de stad van, want er was maar één snellader, op het Kooypunt. Buiten dat geeft Den Helder hiermee een visitekaartje af: het laadplein is een voorbeeld van een integrale verduurzamingsaanpak, uitgevoerd door en voor inwoners van de stad.”
Ook anderszins toont Groetauto zijn betrokkenheid met maatschappelijk Den Helder, want de onderneming heeft vijf auto’s geleverd aan de organisatie van Sail Den Helder. Deze zijn voor tachtig procent elektrisch. Het gaat om twee Ioniqs 5 en een Ioniq 6 van het merk Hyundai, een elektrische Peugeot Expert en een 9 persoons Peugeot Boxer.
Daarmee beantwoordt Groetauto aan de duurzaamheidsvisie van Sail, maar in combinatie met het laadplein vormen de vijf auto’s dit weekend ook een mooi uithangbord tijdens het evenement. ,,Wij hebben namelijk het laadplein beschikbaar gesteld aan de organisatie van Sail om de geleverde auto’s gedurende het evenement op te laden”, besluit Groet.