Baljuwstraat 139, Den Helder0223 – 660 099

21jul, 23 21 juli 2023
  • By warner

Dat een auto moet aansluiten bij je persoonlijkheid is een gegeven. Maar een auto die een verlengstuk daarvan is? Dat gaat nog een stuk verder. De nieuwe Hyunda Kona geeft niettemin dat ‘wauw’-gevoel. De eerste indruk is dat deze auto helemaal bij je past, maar dan groter, sneller, robuuster en met een aandrijving erin alsof je suist boven het water of vliegt door het bos. Ons zusterbedrijf Groetauto heeft jouw ‘auto-Avatar’ nu in huis: als demo, voor een proefrit en om te bestellen.

Om een maximale leefruimte te kunnen bieden, is de nieuwe KONA namelijk geëvolueerd: hij is nu breder en langer zonder iets van zijn iconische designidentiteit te verliezen. Dit nog dynamischer voorkomen, de futuristische nieuwe look en een grotere leefruimte: dit is hoe jij je wilt presenteren! De compacte SUV komt beschikbaar met drie verschillende aandrijflijnen met een vanafprijs van 29.995 euro. De KONA Hybrid en Mild-Hybrid staan nu bij het Helderse familiebedrijf in de showroom. ,,Verder hebben we de Kona Electric, een volledig elektrische uitvoering, nog niet, maar die is wel al te bestellen”, vertelt Arjan Groet, gezicht van het bedrijf aan de Kievitstraat 18.
Het instapmodel is de Kona Mild-Hybrid, uitgevoerd met zowel een brandstof- als elektromotor. In deze auto zit de nieuwste navigatie-annex communicatiesysteem: het zogeheten Connected Car Navigation Cockpit. Dit staat voor fraaie grafische weergaven van bijvoorbeeld een landkaart en een perfect ‘samenspel’ tussen de displays. Dankzij zogenoemde ‘Over-The-Air’ (OTA) software-updates voor diverse functies kun je je kaarten- en mediasoftware updaten zonder daarvoor naar Groetauto te hoeven gaan. Je ontvangt de nieuwste verbeteringen zodra deze beschikbaar zijn. Ook herbergt dit model geavanceerde veiligheids- en rijhulpsystemen. Zakelijke lease van dit model is mogelijk vanaf 435 euro per maand, private lease vanaf 515 euro per maand.
De Kona Hybrid beschikt over alle kenmerken die de Kona Mild-Hybrid maar de hybride-aandrijflijn is nog innovatiever. Het is verder een SUV met als blikvanger verlichting die elegant over de hele breedte van de motorkap loopt. ,,Deze auto is uitgevoerd met 16-, 17- of 18-inch lichtmetalen velgen en met panoramische beeldschermen: een 12,3-inch infotainment-touchscreen en een 12,3-inch zogeheten digitaal cluster”, vertelt Groet die in het midden staat van onderstaande foto. ,,Zakelijke lease kost 455 euro per maand, private lease vanaf 495 euro per maand.”