Baljuwstraat 139, Den Helder0223 – 660 099

11mrt, 22 11 maart 2022
  • By warner

Een nieuwe auto kopen of je auto wassen heeft, zo weet de familie Groet als geen ander, ook een symbolische betekenis. In beide gevallen stap je naar buiten met een nieuw, fris elan. Dat besef heeft de ondernemersfamilie, eigenaar van Groet Auto en autowasstraat Tank & Was Service Den Helder, tot een opvallende stap gebracht. De stap om wat extra te doen voor Oekraïne.
,,Wij doneren in maart bij elke wasbeurt bij Tank & Was Service Den Helder 2,50 euro aan Giro 555 ten behoeve van de burgers in Oekraïne en de Oekraïense vluchtelingen in de omringende landen”, vertelt gezicht van de zaak Arjan Groet. ,,Daarnaast is het ook een signaal naar de vluchtelingen die Nederland bereiken: je bent hier welkom, zie het als een nieuwe start totdat het weer veilig genoeg is om terug te keren.”

…In beeld een van de twee autowasstraten van Tank & Was Service Den Helder. Inzetfoto: Arjan Groet…

Maatschappelijk ondernemen is voor de Helderse familie, die in de marinestad dealer is van Hyundai en Peugeot en in de regio Schagen/Hollands Kroon van Opel en Peugeot, een tweede natuur. Groet Auto steunt in de Noordkop tal van (sport)verenigingen. Dit keer treedt de familie echter nadrukkelijk buiten de eigen regio, buiten de eigen schaduw zogezegd. ,,Omdat de situatie daarom vraagt”, verklaart Arjan Groet. ,,We komen net van twee jaar corona, met veel doden, zieken en een ontwricht zakelijk en maatschappelijk leven. Het leek wel oorlog en net nu we daaruit zijn geraakt, zijn we in een echte oorlog beland. Niet rechtstreeks, maar we zien en voelen wel de gevolgen ervan en we voelen vooral heel erg mee met de Oekraïners.”
De actie in de wasstraat, die is gevestigd aan de Baluwstraat 139 in Den Helder, geldt de hele maand maart. De opbrengst wordt in deze krant, op de website van de twee bedrijven en op hun social media kanalen bekendgemaakt.